• restaurant-slide1.jpg
Restaurant curve top

Zeeuwse mosselen eten in Gorinchem

Ben je een liefhebber van Mosselen? Zo ja, dan heb je geluk! Restaurant 't Oude Stadthuys, in het centrum van Gorinchem, bied een speciale deal aan op Zeeuwse mosselen.

't Oude Stadthuys is de perfecte plek om ervan te genieten, bijvoorbeeld op één van de terrassen. Met hun gezellige sfeer en uitgebreide menu is dit restaurant een must-visit voor elke liefhebber van zeevruchten. Dus pak je eetlust erbij en maak je klaar om te genieten van de meest verse en smaakvolle Zeeuwse mosselen in de stad!

Mosselen eten in Gorinchem

Weetjes over Zeeuwse mosselen (en de kwaliteit)

  • Herkomst: Zeeuwse mosselen zijn afkomstig van de Oosterschelde, de Waddenzee en de Noordzee in de provincie Zeeland. Ze staan bekend om hun unieke smaak en worden beschouwd als een delicatesse in de regio.
  • Mosselseizoen: Het mosselseizoen loopt meestal van juli tot en met april. Het exacte begin van het seizoen kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit en grootte van de mosselen. Traditioneel wordt gezegd dat je mosselen het best kunt eten tijdens maanden met een 'r', dus van september tot april, omdat ze dan het lekkerst zouden zijn.
  • Kwaliteit: De kwaliteit van Zeeuwse mosselen wordt gewaarborgd door strenge controles en normen. Mosselen moeten voldoen aan bepaalde criteria voordat ze als "Zeeuws" kunnen worden bestempeld.
  • Mosselcultuur: In Zeeland worden mosselen voornamelijk gekweekt via mosselcultuur. Mosselzaad (jonge mosselen) hecht zich van nature aan mosselbanken en stenen, maar om de oogst te bevorderen, worden vaak touwen met mosselzaad aan palen in de zee bevestigd.
  • Zorgvuldige bereiding: Mosselen worden vaak op traditionele wijze bereid door ze te koken in een grote pot met groenten, witte wijn en kruiden. Een klassieke toevoeging is prei, ui, selderij, peterselie en laurierbladeren.
  • Serveerstijl: Mosselen worden meestal geserveerd in een grote pot of emmer, vaak geserveerd met frietjes, sausjes en een frisse salade.
  • Mosselmaaltijden: Mosselen kunnen op verschillende manieren worden bereid, waaronder "natuur," met enkel wat groenten en kruiden, "Mosselen Provençaals" met tomaat en knoflook, "Mosselen met witte wijn," en "Mosselen op zijn Zeeuws" met groenten en roomboter.
  • Mosselpan: Een "mosselpan" is een typische grote pan die wordt gebruikt om mosselen te koken en te serveren, vaak met een deksel om het stomen te vergemakkelijken.
  • Culinaire traditie: Het eten van mosselen in Nederland en België heeft een lange traditie en wordt vaak beschouwd als een gezellige en sociale maaltijd, waarbij mensen samenkomen om te genieten van dit heerlijke gerecht.

Conclusie

Samenvattend, als je wil genieten van heerlijke Zeeuwse mosselen in Gorinchem, is 't Oude Stadthuys de place to be. Met hun aanbieding op Zeeuwse mosselen is dit de perfecte gelegenheid om dit populaire gerecht te proeven.

Of je nu een liefhebber van zeevruchten bent of vegetarisch, er zijn opties voor iedereen bij 't Oude Stadthius.

Dus mis deze kans niet om van deze smakelijke mosselen te genieten in de mooiste vestingstad van Nederland.

 

Deel dit bericht op Facebook

Direct online een tafel reserveren

<