• restaurant-slide1.jpg
Restaurant curve top

Witte Asperges eten in Gorinchem

Het aspergeseizoen is weer begonnen! Deze heerlijke en gezonde delicatesse is nu te vinden in Gorinchem. Bij 't Oude Stadthuys kun je vanaf heden genieten van verrukkelijke aspergegerechten. Deze seizoensgebonden lekkernij wordt traditioneel bereid en geserveerd. Kies bijvoorbeeld voor asperges met ei en ham of voor een variant met een stuje gebakken zalm.

Mis de kans niet om het "witte goud" te proeven. Asperges zijn niet alleen smakelijk, maar ook zeer gezond. Ze zijn een goede bron van vezels, vitamine B1, vitamine C, vitamine K, en kalium.

Als je een liefhebber bent van asperges, dan is 't Oude Stadthuys in Gorinchem de ideale plek om deze groente te proeven. Vergeet niet dat vanaf vrijdag 24 maart 2023 de aspergegerechten op de menukaart staan!

Wat zijn Witte Asperges?

Witte asperges zijn een delicatesse die vooral in het voorjaar wordt gegeten. Ze zijn anders dan groene asperges omdat ze onder de grond groeien en geen zonlicht zien, wat voorkomt dat chlorofyl zich ontwikkelt en hen hun witte kleur geeft. Deze unieke groeiwijze geeft witte asperges een subtiele, milde smaak en een zachte, delicate textuur.

Groeiproces

Witte asperges worden geteeld in opgeworpen bedden van aarde om ze tegen zonlicht te beschermen. De scheuten worden geoogst zodra ze door de grond beginnen te breken, waardoor ze hun witte kleur behouden.

Voedingswaarde

Witte asperges zijn niet alleen lekker maar ook gezond. Ze zijn rijk aan:

  • Vezels: Goed voor de spijsvertering.
  • Vitamines: Vooral vitamine B1, C, en K.
  • Kalium: Belangrijk voor de bloeddruk en spierfunctie.

Bereidingswijzen

Witte asperges kunnen op verschillende manieren worden bereid:

  • Koken: De meest traditionele methode, vaak geserveerd met gesmolten boter, ham, eieren of gerookte zalm.
  • Bakken of Stomen: Alternatieve methoden die ook hun unieke smaak naar voren brengen.

Witte asperges eten in Gorinchem

Traditionele Gerechten met Witte Asperges

In Nederland worden witte asperges vaak traditioneel geserveerd met ei, ham, en een botersaus. Ze worden ook wel het "witte goud" genoemd vanwege hun verfijnde smaak en beperkte beschikbaarheid in het seizoen.

Reserveer een Tafel

Wil je Hollandse Witte Asperges proeven? Zorg dan dat je verzekerd bent van een tafel in ons restaurant door te reserveren via de onderstaande knop. Tijdens de reservering kun je ook je voorkeur voor een tafel binnen of in een van de serres aangeven, al is dit niet verplicht.

Kom langs en geniet van de heerlijke aspergegerechten bij 't Oude Stadthuys in Gorinchem!

 

Reserveer direct

 

<