• Oude Stadthuys.jpg
Restaurant curve top

Over ’t Oude Stadthuys Gorinchem

Eet- & Drinkerij ’t Oude Stadthuys is een sfeervol restaurant gevestigd in het gezellige centrum van Gorinchem. Gasten kunnen bij ons terecht om te genieten van de uitgebreide menu- en borrelkaart die aangeboden wordt.

Je kunt bij ons niet alleen binnen in het restaurant terecht, maar ook in één van onze verwarmde serres of als het weer het toelaat op één van onze ruime terrassen. Geniet van de gezelligheid op de Grote Markt, of van de rustige sfeer op de Groenmarkt.

Het restaurant is uitstekend te bereiken ondanks de centrale ligging in het centrum. Direct achter het restaurant bevindt zich ook nog een ruime parkeerplaats waar onze gasten hun auto kwijt kunnen.

Het restaurant

Het knusse restaurant beschikt over 40 zitplaatsen. Het restaurant is onlangs volledig gerenoveerd waardoor het beschikt over een vernieuwd en fris uiterlijk. Ondanks dat is de uitstekende sfeer wel bewaard gebleven.

Grenzend aan beide kanten van het gebouw zijn ook nog twee verwarmde serres te vinden. Ideaal voor als het weer het niet toelaat om op het terras plaats te nemen, maar je wel lekker buiten wil zitten. Tevens kunnen de daken in de zomer geopend worden als het weer het wél toelaat. Beide serres beschikken over 35 zitplaatsen.

In de zomer kun je ook plaatsnemen op één van de terrassen van ’t Oude Stadthuys. Het eerste terras is gevestigd op de Grote Markt en beschikt over ruim 80 zitplaatsen. Hier schijnt al vroeg in de ochtend de zon, waardoor je ’s ochtends al kunt genieten van een lekker kopje koffie in de zon.

Gedurende de dag draait de zon achter het gebouw, waardoor het andere terras aan de Groenmarkt juist in de zon komt te liggen. Hier kun je nog genieten van de zon totdat deze na 8 uur verdwijnt. Deze plaats is dus uitermate geschikt voor een lekkere borrel aan het einde van de middag of een diner bij ondergaande zon.

Over 't Oude Stadthuys

Restaurant Gorinchem

Centrale ligging in het centrum van Gorinchem

Eet- en Drinkerij ’t Oude Stadthuys is gelegen in het oude centrum van Gorinchem. Het restaurant is niet te missen met zowel een terras aan de gezellige Grote Markt als aan de gemoedelijke Groenmarkt. Gedurende het hele jaar zijn er verschillende evenementen te vinden in de binnenstad, waardoor er altijd wel wat te beleven is.

Gorcums Museum

Het pand van Eet- en Drinkerij ’t Oude Stadthuys wordt gedeeld met het Gorcums Museum. In dit veelzijdige museum kun je niet alleen de geschiedenis van Gorinchem beleven, maar krijg je ook een beeld van de Gorcumse kunst. Je vindt hier namelijk schilderijen uit de Gouden Eeuw en Gorcumse kunst van nu. Daarnaast is er ook altijd een tijdelijke tentoonstelling te zien. Zo kun je een bezoek aan het museum eenvoudig combineren met een kopje koffie op ons terras.

Bezienswaardigheden

Daarnaast zijn er in de directe omgeving van het restaurant verschillende bezienswaardigheden te vinden. De volgende genoemde bezienswaardigheden zijn zichtbaar vanaf de terrassen van ’t Oude Stadthuys:

-          Hugo de Groot poortje: Dit poortje kent een historisch verhaal. In 1621 is Hugo de Groot ontsnapt uit Slot Loevestein (Vuren). Tijdens zijn vlucht had hij zich verstopt in een boekenkist om zich vervolgens in een huis in de stad om te kleden als metselaar. Vervolgens is hij via dit poortje naar buiten gegaan en gevlucht.

-          De Grote Kerk: Vanaf het terras aan de kant van de Groenmarkt is deze niet te missen. De Grote Kerk is in 1851 ingewijd nadat de gotische kerk, die hier voorheen te vinden was, is beschadigd na beschietingen van de Fransen.  De kerk wordt niet enkel gebruikt voor diensten, maar ook voor bijvoorbeeld concerten, tentoonstellingen en andere culturele activiteiten.

-          De Grote Toren: Deze toren grenst aan de Grote Kerk. In de maanden mei t/m september van 13:00 – 15:00 kun je deze beklimmen. De klim is het zeker waard; vanaf hier heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad.

-          Wilhelminafontein: Op de Grote Markt bevindt zich de Wilhelmina Fontein. Deze fontein staat opgenomen in het register van rijksmonumenten en werd gebouwd ter gelegenheid van de troonsbestijging van Koningin Wilhelmina.