• restaurant-slide1.jpg
Restaurant curve top

Wijnmaand oktober: onze rode wijnen met bijpassende gerechten

Oktober is alweer aangebroken en dat betekent dat de herfst in volle gang is. Het regent, het waait en de temperaturen nemen af. Maar deze maand is niet alleen de tweede maand van de herfst, deze maand staat ook bekend als wijn maand! Omdat een lekkere rosé op het terras er niet meer inzit, brengen wij graag onze rode wijnen bij jullie onder de aandacht!

Wijnmaand oktober

Wisten jullie dat oktober bekend staat als wijnmaand? Op het noordelijk halfrond is eind september tot begin oktober de beste tijd om druiven te oogsten. Na het oogsten is het tijd om wijn te maken: vandaar dat oktober ook wel de wijnmaand wordt genoemd. 

In deze blog staan onze 3 rode wijnen centraal: Merlot, Shiraz Viognier en Tempranillo.

Merlot 

De Vendanges Nocturnes is een zachte toegankelijke rode wijn. De wijn heeft aroma’s van fijn rood fruit, aangevuld met warme kruiden. De lichte zuren brengen de wijn goed in balans. 

Deze zachte Merlot is een perfecte borrelwijn. Daarnaast is deze wijn ook goed te bestellen als barbecuewijn of bij een kaasplateau.  

Kenmerken

Naam: Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Classic Rouge
Druivensoorten: Merlot, Syrah, Grenache, Carignan
Herkomst: Pays d’Oc
Streek: Zuid-Frankrijk
Jaar: 2019

Merlot

Shiraz Viognier

De Shiraz Viognier van wijnhuis Yalumba heeft een diepe, donkere kleur en ruikt naar rood fruit en specerijen. De wijn heeft een fijne concentratie en een plezierige afdronk. Elke wijn wordt authentiek gemaakt met fruit uit de meest bekende wijnregio’s van Zuid-Australië.

Deze wijn is uitermate geschikt om te bestellen bij geroosterd lamsvlees of rood vlees. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een smaakvolle Tournedos of Kalfsribeye.

Kenmerken

Naam: Yalumba The Y Series Shiraz - Viognier
Druivensoorten: Shiraz, Viognier
Streek: Zuid-Australië
Jaar: 2019
 

Shiraz Viognier

Tempranillo

De Ramón Bilbao Tempranillo heeft herkenbare geuren van donker fruit, kruiden en vanille en kenmerkt zich aan een zwoele en zachte smaak met een mooie lange afdronk. De wijn is afkomstig uit Tudelilla, een klein plaatsje in het Rioja Baja gebied. De ideale omstandigheden zorgen voor een goede zuurgraad. 

Deze wijn kun je goed combineren met verschillende gerechten. Niet alleen bij rood vlees is deze wijn heerlijk, maar bijvoorbeeld ook bij belegen kaassoorten en tapas!

Kenmerken

Naam: Ramón Bilbao Selección Especial
Druivensoort: Tempranillo, Garnacha
Streek: Rioja Baja
Jaar: 2019
 

Tempranillo

Combineer onze rode wijnen met een smaakvol gerecht

Zoals hierboven genoemd zijn de rode wijnen heerlijk te combineren met verschillende gerechten van onze dinerkaart. De smaken vullen elkaar aan waardoor je kunt genieten van een aangename combinatie. Benieuwd met welke gerechten je de wijnen kunt combineren?

Bekijk dinerkaart
 

P.s In oktober begint ook het bokbierseizoen in Gorinchem.

<