• restaurant-slide1.jpg
Restaurant curve top

Top 5 tapasgerechtjes bij Eet- en Drinkerij 't Oude Stadthuys

Heel de avond tafelen met lekkere tapasgerechtjes, smaakvolle wijnen en een goed gezelschap? Dat klinkt toch als muziek in de oren? Bij Eet- en Drinkerij ‘t Oude Stadthuys kun je dagelijks genieten van het avondvullende arrangement ‘Wereldse Bites’. Wij geven je inzicht in de top 5 tapasgerechten!

Onbezorgd tapas eten in Gorinchem

Onder de naam Wereldse Bites kun je in ons restaurant heel de avond onbezorgd tapas eten voor één vast bedrag. Je bestelt 2 gerechtjes per persoon per ronde en kunt na het eten van de gerechtjes weer verder gaan met bestellen. Dit kun je op je eigen tempo doen gedurende de avond. 

Tapasgerechtjes los bestellen

Niet zo’n grote eter? Het is uiteraard ook mogelijk om de gerechtjes los te bestellen. Op de menukaart vind je de prijzen achter de betreffende categorie en dat is ook de prijs die u gaat betalen. Als u de tapas los besteld, kunt u zelf kiezen hoeveel gerechtjes u per ronde besteld, uiteraard tot een maximum van 6 verschillende gerechten.

Lees meer over ons tapas arrangement

De top 5 meest bestelde tapasgerechtjes

Uiteraard vinden wij al onze tapasgerechtjes om je vingers bij af te likken, maar tóch zijn er een aantal favorieten. Wij zetten de top 5 populairste tapasgerechten bij Eet- en Drinkerij ‘t Oude Stadthuys voor je op een rijtje:

 1. Carpaccio
  Een echte klassieker maar o zo lekker: de carpaccio. Eigenlijk is dit gerecht onmisbaar op een tapaskaart. Wij serveren de carpaccio met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en pijnboompitjes. 
   
 2. Diamanthaas
  Diamanthaas, ook wel schouderhaas genoemd, is een erg mals stukje vlees uit de voorpoot van een rund. Onze chef kok snijdt de diamanthaas in kleine stukjes en roerbakt deze met truffeljus. Erg smaakvol!
   
 3. Scampi’s
  Als je besloten hebt om geen vlees (meer) te eten, zijn de gebakken scampi’s zeker een aanrader! De scampi’s worden geserveerd met kruidenboter waardoor ze lekker kruidig zijn. 
   
 4. Buikspek
  Het gebakken buikspek is een knapperig stukje vlees die onze chef kok serveert met hoisinsaus en sesampitjes. Een echte smaakmaker voor veel van onze gasten.
   
 5. Brie met Serranoham
  Een crostini met brie en serranoham is ook een vaak besteld gerecht door de gasten van Eet- en Drinkerij ‘t Oude Stadthuys. Een lekker gerechtje om de avond mee te beginnen. Uiteraard kun je deze ook zonder serranoham bestellen zodat het gerechtje vegetarisch is.

Tapas eten bij Eet- en Drinkerij ‘t Oude Stadthuys?

We verwelkomen je graag in ons restaurant of op één van onze terrassen aan de Groenmarkt of Grote Markt! Reserveren is niet verplicht maar wel handig als je verzekerd wilt zijn van een tafeltje. 

Reserveer direct
 

* Het kan dat onze top 5 niet volledig meer klopt omdat wij een nieuwe dinerkaart hebben ingevoerd.

<