• restaurant-slide1.jpg
Restaurant curve top

Een dagje uit in Gorinchem: wij geven tips!

Eet- en Drinkerij ’t Oude Stadthuys is gevestigd in het historische centrum van Gorinchem. In de hele stad zijn verschillende historische elementen te zien van de oude vestingstad en zo ook in de directe omgeving van ons restaurant. Ideaal dus om een dagje uit in Gorinchem te combineren met een lunch of tapas arrangement bij Eet- en Drinkerij ’t Oude Stadthuys.

Vestingstad Gorinchem

Gorinchem is één van de grootste vestingsteden die nog intact is. Een vestingstad is een stad of nederzetting die met vestingwerken is versterkt voor het controleren van strategische punten. Deze vestingwerken zijn in Gorinchem dus nog te zien. 

De stad is onderdeel van de gelijknamige gemeente en wordt ook wel geschreven als Gorcum of Gorkum. In 2019 telde de stad ruim 36.000 inwoners en een oppervlakte van ruim 22 km2.  

Wist je dat Gorinchem in 2021 is uitgeroepen tot allermooiste vestingstad van Nederland?

Lees meer

Wat te doen in Gorinchem?

Gorinchem heeft veel te bieden als het aankomt op cultuur. Niet voor niets trekt deze stad jaarlijks vele bezoekers en neemt de populariteit toe. Dit is vooral te zien aan het toenemende aantal bezoekers bij de VVV-Gorinchem: welke is gelegen achter ’t Oude Stadthuys. Maar wat is er dan zoal te doen in onze vestingstad?

Wandeling over de vestingwallen

Tijdens een wandeling over de Gorinchemse stadswallen kom je diverse elementen tegen van de vroegere vestingstad. Alleen de wallen zijn hier al een onderdeel van: deze zijn in de 13e eeuw aangelegd om de stad te beschermen. Verder zie je langs de wallen nog de Dalempoort: één van de vier stadspoorten die nog over is gebleven. 

Lingehaven

Combineer een dagje varen met een bezoek aan onze vestingstad! De Lingehaven is tegenwoordig een rijksmonument door de historische betekenis van de haven. De haven is geschikt voor recreatievaart, waardoor je een dagje varen ook uitstekend kunt combineren met een bezoek aan de binnenstad van Gorinchem. 

Musea in Gorinchem

Bij een cultureel dagje uit mag een bezoek aan een museum niet ontbreken. In Gorinchem zijn verschillende musea te vinden waaronder het Gorcums Museum, Brandweermuseum, Hendrick Hamel Museum en Minimuseum de Luisterpost. 

Dagje uit met kinderen

De binnenstad van Gorinchem is ook zeer geschikt voor een dagje uit met kinderen. De stad zelf is niet alleen kindvriendelijk, maar de bezienswaardigheden zijn ook leuk voor jong en oud. Dus mocht je een uitstapje met je kinderen willen plannen, dan is Gorinchem zeker een goede optie!

Gelegen aan de Grote Markt én de Groenmarkt

Eet- en Drinkerij ’t Oude Stadthuys is gelegen aan zowel de Grote Markt als de Groenmarkt. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden te bewonderen rondom ons restaurant zoals de imposante Grote Kerk op de Groenmarkt. Benieuwd naar de overige bezienswaardigheden rondom Eet- en Drinkerij ’t Oude Stadthuys

Wil je jouw dagje uit in Gorinchem combineren met een bezoek aan ons restaurant? Reserveer dan jouw tafel!

Ik wil reserveren!
 

<